Mráz v okně...

Mráz v okně...

Anotace: Vonící středověkem i současností.

Mráz v okně tá, v ní stopy mlčí,
na zemi vlas.
Hranice plá,král na zuby vlčí,
pozvedl hlas.

Obzorem sál dech spálených kostí,
to oheň plá.
Doplácí daň jen lidé prostí
a kat je zná.

Konečný tah,vrh hod kostek osud,
hraje se dál.
Co platí pak dnes neplatí dosud
a král se smál.

Nebesa hřmí kdy fena psí čubky,
rozkáže spal!
Už dávno dřív ret odříkal skutky,
tím břímě sňal.

Dalšího dne noc procitla z můry,
krade se dál.
Prach špínu zve,kříž oloupe z kůry,
ať žije král!
Autor Zdenek, 18.11.2008
Přečteno 375x
Tipy 6
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Tacca, Květka Š., Kristine Clary-Aldringen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nuž, tož... čekala jsem, že mráz maluje okna... ale Tvoje podání se mi líbí. Je nezvyklé a tím originální. Bravo.

18.11.2008 22:24:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí