PROLÍNÁNÍ . . .

PROLÍNÁNÍ . . .

Anotace: - Reflexe -

Sbírka: Jímavé tišiny

°

prolínání světla a tmy
trocha barev co zbyla na paletě dne
marnivost listopadového večera
. . . světla . . .
rozvěšená mezi kandelábry
svíce uchystané na věncích
znamení toho
jak blíží se advent

dlouhé noci
mrazem zkřehlá rána
naděje jar zůstávají pochována
jako ozimy
a čekání
až přijde bílý kůň
zdobený stuhami s výšivkou
po bocích s bílými růžemi
na zemi plakát s tváří ženy
. . . větrem stržený . . .

zatím co bloudíš mezi krámky
a popíjíš teplou medovinu
koupíš pár hloupostí
jen tak
pro radost někomu
kdyby . . .

a možná vzpomeneš na pár milých lidí
na pár přívětivých chvil
na hořkost čaje kostka mámivého cukru
detail odrazu ve výkladní skříni
. . . Bože . . . ta podoba . . .
odvrátíš pohled
prázdný kelímek od medoviny odhodíš do koše
. . . a navlékneš si rukavici . . .
osmnáctého listopadu se podvečer podivně táhne
poloprázdná tramvaj brzdí ve stanici
domov má předzvěst ve schránce na dopisy
už dlouho nám nikdo nepíše

°
Autor rolon, 18.11.2008
Přečteno 310x
Tipy 25
Poslední tipující: Myrja, Holis, Veselý Drak, Lucie Teru, Marfuša, labuť, vapiti, Noc17, Mbonita, spare, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně napsané, kouzelná atmosféra

20.11.2008 22:12:00 | Myrja

jsem oslněna..krásou tohoto textu..
ST ..patří ti
k té krásné
básnické niti

19.11.2008 07:39:00 | Mbonita

...ty válíš...to je pochvala

18.11.2008 22:46:00 | WAYWARD

..je podivná doba můj milý...dopisy ve schránce už neletí...

18.11.2008 22:46:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí