Nepoznanost

Nepoznanost

Anotace: svět je pestrý a život lidský krátký....

Sbírka metafor životem mne provází
Trpkou života chuť solí mi osladí
Vzdor stal se nudnou parafrází
Šťastné neštěstí nesčetněkrát pohladí

Vypínač, jenž rozlišuje den a noc
Pestrá lidská černobílost
Marně nevolám o pomoc...
Nikdy nedochází mi ta nesrovnalost

Vzdálená může být i nejmilovanější vlast
Zakázané ty nikdy nenapsané řádky
Jizva po biči nepřináší slast
Nudný svět, když netvoří ho hádky

Harmonie, co tkví v rozličnosti
Kdy opakovaný opak opakuje se opačně
Neprobádaný svět až do morku kosti
Smrt již utáhla smyčku...tak netečně
Autor Breakthru, 19.11.2008
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí