Jabloň mezi řádky metafor

Jabloň mezi řádky metafor

Anotace: Hl. téma: Básník. 1. Nejdřív píše z lásky. 2. Potom se věnuje životu. 3.Už pochopil... lidi, svět i lásku 4. Rozjímá o sobě, co vlastně "dokázal" psaním... 5. Ač starý - život a všechno vsadil jen na své verše... 5 slok = 5 fází života 5 po 5ti.

***
(Ještě jsem chtěla dodat, že tento obraz básníka je velmi jemného ražení, není tragický, i když chvíli tak bude vypadat... To mě teď proběhlo hlavou zas u compu. Byla jsem na mailu, a najednou břink - a je tu 1. sloka, pak se mně při prvních slovech začal rýsovat hlavní námět... a bylo to.)
********************************************

Nad skalami páry polykačů ohně
vdechují papírová srdce,
a čekají, až je vítr ohne
silou mysli rozpuklé jak věnce
v záštitu víl a metafor.

Vzývám zítřky, proměněna v
kvítek z korunky jabloně.
A pod křídly opilých pěnkav
hrne se píseň slavičí mimo ně.
Stopkou noci slepý chór.

Budou tu, dokud nezmizí v dlaních.
Nevyhasnou...
Světlušky souběžné v Melantrich
etapou bezesnou
už dočtené hnížky, požár kapitol.

Zlatavým písmem. Apetitem trnů
růží se k branám s anděli
bosá i zlomená hrnu,
Tvé rty mě už nespálí.
V nitru ševelí staniol.

Věřím, že má myšlenka
někomu bude chutnat...
Autor Jasmin de Paris, 15.09.2005
Přečteno 311x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pátý element tvého světa.
básnířko..
pět slov a náhle věta
levitujícího světa
kde realita
posunula hranici
a slzy z oka
se roztančily na líci
když moment se
stal věčností
utrpením a něžností
myšlenek

pochutnal jsem si .))

16.09.2005 16:11:00 | Bean

V nitru ševelí staniol...hezkýý:)

15.09.2005 18:00:00 | makretka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí