S pravdou ven

S pravdou ven

Anotace: ***

Tíseň, co tě ke mně přitiskla
žízeň tvá, co spaluje mě
svými kroky jsi si nejistá

Bláto, skrz ses prodírala
táto můj, ona pláče
slzy sis o mě otírala

Bolí to, můj pouhý svrab
nelido, jsi sama proti sobě
nemáš čest, jsi srab

Ječ si, jen si ječ, po kom chceš
ale žízeň svou neuhasíš
dokud neztratíš bázeň
tak jen těžko se spasíš

Chtíč, co nemáš pod kontrolou
rýč, kterým svůj záhon kopeš
narazíš až za mrtvolou

Vsázka, nic jiného tě nezachrání
láska, já vím, že na ni nevěříš
ale tížit tě bude do skonání

Plač si, jen si plač a otírej si slzy
ale nečekej, že budeš šťastně žít
tvá pravda jest pouhou lží
pokud budeš chtít, přijdeš na to brzy

Já, já se před tebou nezavírám
tvá, tvá budoucnost je v rukách
teď už se jen matně dívám

Duše, prý křehoučkou mám
suše polknu, ale ty ji máš křehčí
spokojeně se usmívám

Vlez si, jen si vlez, ke mně pod deku
jenže máš strach o sebe a ne o mě
kdyby si chtěla, nedám si oddechu
jsem pach ve tvém dřevěném domě
Autor Hmota, 24.11.2008
Přečteno 246x
Tipy 4
Poslední tipující: lennerka, Nút
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tohle je silně dobrý od prvního písmena, tedy od nadpisu, až po konec.. hafo báseň, vážně.. před pravdou se neukryješ..
ST!

24.11.2008 14:23:00 | lennerka

tohle je pravda takto to vidím
a neexistuje nic zač se stydím
jako s Manickou hraje si s tebou
a přesto tvé kroky k němu vedou

24.11.2008 14:11:00 | Hmota

dočetla jsem to se slovy: "tak to je drsný".Škoda že o ní vím víc, než bych chtěla.

24.11.2008 12:22:00 | ta co bývala Andělem

Silná, pocitová, nádherně napsaná básenka :o)

24.11.2008 10:28:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí