Lidství

Lidství

Anotace: Kdo dnes je vinen?

"Přicházím v míru!" dí na mých rtech slova
a překvapená těla padají za zvuku mých výstřelů.
Někteří jak svist větru povstávají znova,
nemocného rozum dnes zamítá modravý přelud.

Kam zmizela síla jejich zdárných blyštivých let?
A kde bdí ona slabá zeleň, co seděla pod víčky?
Zde v černé věži vysoko nad lidstvím je bdělý výhled.
Usedám s palčivým pláčem a zhasínám svíčky.

Mne nebo je dnes zahnala vina v své uličky?
Autor Tomáš Marný, 25.11.2008
Přečteno 326x
Tipy 3
Poslední tipující: ziriant, drahý, grohy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vinen je každý:-), moc pěkné...

25.11.2008 20:40:00 | grohy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí