Kniha

Kniha

Anotace: http://www.castingcrowns.com/in_index.html

Měla jsem knihu
a četla ji s vášní
některá písmena
se časem smazala
vypadly stránky
obrázky zmizely
ležela na stolku
mlčela
bez čtení
jsme tak prázdní
dnes už vím...
Touha po cestách
objevit nepoznané.

Den setřel stín
na novém stolku nová kniha
listujeme zas
stránku po stránce
co jsme nalezli
nechceme poztrácet
i tak....
květina vadne
ve váze
a kniha
je opět potrhaná
čí je vina
...

Přišla jsem na návštěvu
kafe vonělo
a na oknech pára
prý špatné těsnění
na stolku kniha
taková dokrčená
a tolik moudra v ní
a žádná, žádná vina
...........
listuji stránkami
mládnou dotyky
živé je srdce
nestaví pomníky..

................
potom doma
zalovím za skříní
tu nejstarší vytáhnu
prach mi sedá na vlasy
možná trochu omládnu
v duši do krásy.

A čekám do rána
kniha ta
je stále nedopsaná
...
Autor Verena, 28.11.2008
Přečteno 309x
Tipy 29
Poslední tipující: Raduzk, Holis, snupicek, Štěpina G, Jaromila, Jin, Churry, labuť, Bíša, hanele m., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Psaná životem, nádherná:)))ST

30.11.2008 20:22:00 | Holis

***

30.11.2008 00:42:00 | Jaromila

"Je čas jít spát… Je čas jít zpátky
uléhám napříč, hlavou k jihu
už jen pár slov; dva dny, dva řádky
a dopíšu svoji Černou knihu.

Jak nudnou knihu! Žádné drama
mé jméno mizí z tiráže
a kniha, jež se píše sama
se sama čte i vymaže."

[J.H.Krchovský]

28.11.2008 23:03:00 | Simísek

líbí se mi, hodně

28.11.2008 22:43:00 | Myrja

parádní čtení...

28.11.2008 22:29:00 | jedam

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí