V svých modrých očí lunu..

V svých modrých očí lunu..

Anotace: mám a mám..

V svých modrých očí lunu,
zřím blesky její zář.
Do kapes ruce vsunu,
v nich haléř mám a snář.

Podzimní vír v dnech chladných,
do srdce lásku vsál.
Bronz listů stromů zvadlých,
nad hlavou verše psal.

Čtu báseň jedním dechem,
bez chyby každý rým.
Vzduch voní čerstvým mechem,
v těle mém oheň,dým.

Jsem snílek,poet z dětství,
v torně pět buchet mám.
Z dřiny do krve pěsti
a v duši lásky chrám.

Slyším znít píseň polí,
na trubku vítr hrá.
Do bubnů déšť holí
a vrána krá a krá.

V mých modrých očí lunu,
zřím blesky její zář.
Jsem stále svůj a budu,
nezměním nikdy tvář.
Autor Zdenek, 05.12.2008
Přečteno 231x
Tipy 10
Poslední tipující: NikitaNikaT., Tacca, Holis, Květka Š., Bíša, Mbonita, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen zůstaň tím, kým jsi,podle básní máš krásnou duši... a v básni je krásná romantika. :o)

05.12.2008 20:21:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí