Má Vašek třetí mízu? (politickou, samozřejmě) Aneb: ¨ ¨ Král sobě zároveň šaškem

Má Vašek třetí mízu? (politickou, samozřejmě) Aneb: ¨ ¨ Král sobě zároveň šaškem

Anotace: Euroskepse p. Klause vyvrcholila při státní návštěvě Irska (XI/2008). Při ní si soukromě notoval s irským euroskeptikem Decanem Ganleyem. Na protagonistku české odnože strany Libertas (kterou zakládá pan Ganley) bude povýšena sama ideová Euroskepse.

Hned po té první míze
(skončila pro mnohé skvízem),
druhá ho vynesla na Hrad.
(Divadlo uměl si zahrát!)

Při třetí míze sporem,
v oděvu mírně sporém,
zkouší si domů nahrát.
Strach z personálních náhrad?

Zprvu byl mnohým vzorem
technokrat profesorem.
Zato tím dnešním vzdorem
zapadá nad obzorem:

K Evropě raději skeptik.
Planetu přetírat modrou,
dělat z ní na plyny septik.
Jedno mu, že ho odrou.

Nebojí se žít s klaunem,
neštítí se být splaškem.
Impotentním je faunem,
na Hradě králem i šaškem.

¨ ¨ ¨ ¨ ‚NE!‘ zdvojování funkcí!
¨ ¨ ¨ ¨ (Výjimkou bývají krize:
¨ ¨ ¨ ¨ Banky jsou stiženy punkcí
¨ ¨ ¨ ¨ a prachy ví, kam mizet.)

V Unii bratru i sestře se
mnohý tam rozdíl dnes setře se.
Snad nEuroskeptik se třese,
že Česko Evropu setřese?

21.-30. 11. 2008
Autor Špáďa, 06.12.2008
Přečteno 291x
Tipy 9
Poslední tipující: divoska_jaja, j.c., Holis, Psavec, Bíša, v.hercik
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myšlenka zajímavá, ale myslím, že umíš lepší. ;)

24.01.2009 23:28:00 | Mademoiselle Drea

Zaplatil jsem pokutu za rychlou jízdu,
ukradli mně kreditku,
spal jsem ve špinavém hotelu..
Vzhůru do Evropy!

V Německu jsem zaplatil pokutu
ve Francii mě okradli
v Řecku byl špinavý hotel
Jsem Euroskeptik!
***
J.s.

09.12.2008 18:59:00 | j.c.

Dobře napsaná.

07.12.2008 23:48:00 | Psavec

Je to tak...

06.12.2008 13:26:00 | Bíša

peškne jsi to vystihl

06.12.2008 08:24:00 | v.hercik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí