O nevšednosti dní

O nevšednosti dní

Anotace: ...

Pověz mi milá neděle,
proč večer tvůj utichá,

pověz mi bílý pondělku,
proč trní růží mne nepíchá,

pověz mi klidné úterý,
proč krev na rukou mi zasychá,

pověz mi středo, hravá a veselá,
proč půlíš mi týden,
a není konec ještě docela,

pověz mi čtvrtku zelený,
kam vedou moje kroky,

pověz mi pátku vítaný,
proč nemám přátele, ale soky,

pověz soboto, ty dne nesladší,
s tebou začnu zas nanovo,
když srdce je oheň a nohy olovo,

vy dny moje, jak ráda vás počítám,

jste všední i sváteční,
dlouhé i krátké,

jste to co se rodí i umírá,
jste jemné, hořké i sladké.
Autor nathre, 09.12.2008
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí