Lidskost

Lidskost

Anotace: :)

Něco se děje, nebo neděje
kdosi mě zkopl z postele.
Kampak to spěje či nespěje
kam zašla naše naděje.

Kam zašla láska a milování
soucit a myšlení?
Kam zašlo lidství, které nás brání,
řekne mi někdo, kdo ví?

Jsem myšlenka černá a bledá
co vykvetla v krajině smrti
co pro svůj hněv zázemí hledá
přitom své pocity škrtí.
Nechci mít v hlavě temnotu
kterou mi vnáší vědomí
nechci být napíchnut na hrotu
vlastního svědomí.
Nechci se tady podílet
na bázi strachu a lži
nechci se učit zabíjet
pravdivost, která tu mží.

Nechte mě vy samozvanci
co chcete vládnout světu
lidskost neleží ve žvanci
ani v ohnutém hřbetu.
Autor Ďábel sám, 10.12.2008
Přečteno 260x
Tipy 2
Poslední tipující: Tacca, Mbonita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí