Chtěl jsem napsat báseň

Chtěl jsem napsat báseň

Anotace: povedlo se?

Chtěl jsem napsat báseň,
avšak slova něhy,
odlétla mi časem
na daleké břehy.

Kreslím je na papír,
leží za obzorem.
Černobílý Shakespeare
stal se i mým vzorem.

Jsou pohádkou květů
pouště mého mládí,
jsou odrazem světů,
kde býváme rádi.

Plamenem mě hasí
v agonii snění,
růžovou modř tasí
v novém kuropění.

Inkoustová kůže
přijímá nové hosty.
Jemný dotek nůžek
kouzlí obraz prostý.

Tmavé vločky deště
obejmout tě chtějí
v rudé, silní kleště,
v instantní naději.

Šeptám výkřik otce
dne, jenž včera začíná,
že básně jsou jen bodce
na sklenici vína.
Autor Ell19, 11.12.2008
Přečteno 333x
Tipy 10
Poslední tipující: Zuzik1991, jedam, labuť, Psavec, Paulín, Kristine Clary-Aldringen, WAYWARD, sondulacek
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky si to myslím.

11.12.2008 21:23:00 | Psavec

myslím,že povedlo!

11.12.2008 19:16:00 | sondulacek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí