HYMNA

HYMNA

Anotace: ...

Oheň, voda, země, vzduch
spojily své síly.
Těš se boží člověče,
ty, cos Bohu milý.

Rabovali poklady naší matky Země.
Podívej se člověče, cos udělal ze mě!

Stály šiky národů,
stály proti sobě,
znesvářené strany
temnoty je róbě.

Dvě hvězdičky na nebi účast přislíbily,
zbude hrstka spravedlivých a tři vodní víly.

Šanci máš, tak neváhej,
spěš mi ku pomoci,
mojim věrným pomáhej
této dnešní noci.

Bůh se chystá k revizi mojich vodních toků,
nemohu mu ukázat moří a řek stoku.

Čtyřicet dní pršela
voda do mé duše,
prosí Archanděla,
neboť konec tuše.
Autor Inge, 13.12.2008
Přečteno 239x
Tipy 15
Poslední tipující: NikitaNikaT., Iva Borecká, Holis, Bíša, WAYWARD, Psavec, labuť, Flamy, Nút, shakespeares, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...hm

13.12.2008 19:43:00 | WAYWARD

Hezká, jen v tom závěru je pěkný češtinářský kotrmelec s tím přechodníkem, ale nejsem lingvista, třeba to tak vyjádřit jde.

13.12.2008 17:03:00 | CorrimsonTom

má zvláštní atmosféru .. jen ten konec mě hodil mimo kolečka hodin...

13.12.2008 17:01:00 | Nút

moc pěkný...těším se na další...:-))

13.12.2008 16:37:00 | shakespeares

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí