Nad hlavou..

Nad hlavou..

Anotace: .. sníh

Nad hlavou sníh, i nad nohama
v tmě všemi deseti hmatá..
jsem víc než sám
když je v sněhu sama
půlnoční bytost zavátá

jen ať se smějí ti v slunci
bezpočtem dnů rozehřátí
řeší smích ve světa zvucích
spěch ozvěn výsměch nezkrátí

mé dno mi domovem bude
chladný pot z čela nestírám
čeho je víc třeba zrůdě
jsem lhář, to sám nezapírám

ke rtům ten sníh mi přimrzá
celé mé tělo se třpytí
kus ledu v oku, snad slza
na srdci z křišťálu kvítí

chceš-li, ty květy jsou k mání
vyrvi je ze srdce, prosím
půlnoc touh sama nepromarni
(já se dřív žít neprobouzím)
Autor Petbab, 16.12.2008
Přečteno 340x
Tipy 18
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, shakespeares, NikitaNikaT., Myrja, LucQa, Simísek, Mbonita, Lota, enigman, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chjoky, pro mne smutné... enem láska Tě zachrání...

17.12.2008 08:11:00 | NikitaNikaT.

to je moc hezky ztvárněné...

17.12.2008 04:57:00 | shakespeares

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí