Pohoda svátků vánočních

Pohoda svátků vánočních

Anotace: Život je nevyzpytatelný, pomijivý. Je to tragikomedie sama o sobě.

Dědečkovi svíčka náhle dohořela
a svítící televize bije do očí.
Babička dveře spěšně otevřela,
pro svíčky do sklepa prý zaskočí.

Zdobený stromek krásou zářil
a pod ním pár dárků balených.
Na pánvičce se kapr smažil,
darovaný od známých vzdálených.

Velký kocour si hraje s ozdobami
promrzlý soused se válí na zemi.
Záclony od svíček chytly samy,
na ledovce se chodí s nesnázemi.

Stařečkové vánoční rybu snědli,
dědečkovi ostala kůstka v krku.
Nemocného do nemocnice vedli,
do večera by měl být neduh v suchu.

Zlobiví haranti nahoře zase řádí,
a rockerská hudba odvedle řve.
V telce reklamy lidem rádi radí,
Že není klid starce jen štve.

Otlučený soused na návštěvu je zve,
v protihlučném bytě si krásně žije.
Každý si u něho vezme to své,
zatímco jinde jeden na druhého plije.

Po půlnoci dědečkovi svíčka dohořela,
doktor nečekaně prohlásil exitus.
Ještě včera se svou láskou večeřela,
nevěděla, že ho zabil špiritus.

Dědeček trpěl dlouho na cukrovku,
po vánocích dá tomu šmytec.
Za dvacet let by slavil stovku.
A špiritus připravil mu rychlý konec.

Venku mrzne, sněží, fouká silný vítr
v poklidném dni štědrovečerním.
U brány starce přivítal Svatý Petr,
stařenka lká, že už není s ním.

Mezi svátky její rodinka přichvátala
pro ni jako pozdní dárek vánoční.
Dnešní den neostane vůbec sama.
Zapomenout pro ni bude náročný.
Autor jehlaspichlas, 25.12.2008
Přečteno 497x
Tipy 14
Poslední tipující: Hannazka, carodejka, Holis, jita.1965, NikitaNikaT., Mbonita, Filková, labuť, WAYWARD, jedam
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Aaaale, ale... To sou mi verše... Poznávám Tě, Ty starej skeptiku! /vopraf si hrupky!/

31.12.2008 11:37:00 | Hannazka

Take Ti Jeniku preji vse krasne, hodne lasky , stesti a pohody v novem roce a take mnoho dobrych pratel kolem sebe a ostrou tuzku a inspiraci.

30.12.2008 19:17:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí