Otázka bez odpovědi

Otázka bez odpovědi

Anotace: Myšlenka, které se VŠICHNI bojíme...a která nemá odpověď, doufejme že ji nikdy mít NEBUDE!

Ptal jsem se
své matky
-Země-
vyzvídal jsem
od sestřiček
-hvězd-
bude třetí válka?

Má Matka mě uhodila
bleskem, rukou mocnou

Mé sestry mi utekly
z dosahu mých očí

zkusil jsem se zeptat
starce, Budoucnosti

Povídám mu:
Budoucnosti, bude třetí
válka, světová válka?
Prosím odpověz!

Budoucnost si odkašlal:
Mé srdce stárne,
mé oči jsou zaslepené nenávistí
a lakotou druhých
a myšlenky slepé,
nedohlédnu již do dálek
jako dříve....
Zeptej se Pravdy,
ale opatrně, vede spory se Lží

Jdu tedy k Pravdě:

Čestná Pravdo,
promluv k mým uším...
Nastane třetí světová válka?

Mladá žena se usmála
od ucha k ucha
hřebenem rozčesala
stromy a slinami
smíchu potřpytila trávu

Pravila:
Až ukáže Čas,
teprve poté se ptej

ale Čas není uchopitelný?
namítám,
všichni jej hledáme,
všichni jej máme,
ale nikdy není na jednom místě

Mladá Pravda
odhalila krásné zuby
usmívala se:

No právě, nikdy nevíš
kolik času zbývá a kolik
naopak přebývá...

a tak Ten, jenž hledal,
pochopil, že tato otázka
nemá odpovědi

Dopověděl příběh
vnoučatům a pravnočatům
a s pusou je doprovodil
do jejich postelí
vonících jarem

"Milé děti, nepokoušejte Osud"

....odešel
Autor Tomáš Přidal, 26.12.2008
Přečteno 259x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí