Vozka snář

Vozka snář

Anotace: Vozka snář v mé fantazii...

Dnes tančí ve zvěrokruhu,
noc je jako bál,
tma je skryta v hloubce noci,
hlídá,
vozka snář.

Strnule civí městské budovy,
stíny už šly dávno spát,
pochmurno a ticho vkradly se,
a spolu nastolili řádu spád.

Temný bič prásknul neviděn,
a odstartoval půlnoc,
vážnou masku má,
do prázdna se lepí oči,
a kručí mu v břiše,
má z nudné chvíle hlad.

Ale již prchá kosým úvozem,
prchá stále dál,
koně hučí a kopyta prach rozmetají,
vítr vlaje a tma houstne,
vozka kočíruje smysly,
lidské sny člověku do hlavy připlétá…
Autor Chore, 24.09.2005
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro mne je ten vozka měsíček.

24.09.2005 15:46:00 | takova

Zajímavý..takový zvláštní.ale hezkýý:)

24.09.2005 13:21:00 | makretka

takové až zajemné, leč věrohodné a zajímavé vykreslení okolností snů

24.09.2005 13:17:00 | Koci

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí