Vinnetou

Vinnetou

Anotace: Další vzpomínka na Mayovky

Černý mustang prérií pádí,
na něm hrdinný náčelník sedí,
se smutnou tváří.
Své srdce obětoval míru,
když opustil svou krásnou vílu,
zvolna už ztrácí sílu.
Všechna radost v něm zhasla
a studená úzkost na něj padla.
Slyší zvony v Santa Fe,
teď právě umírá v zemi divoké.
Jeho lid se před ním tiše kloní,
po boku mu bílý bratr stojí
a do dáli se dívá,
na staré časy vzpomíná..,
teď k nebi volá...,
"Neber si ho Manitou,
Vinnetou..., zůstaň ještě tu.
Autor Skalka, 30.12.2008
Přečteno 477x
Tipy 2
Poslední tipující: Douša, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

- rytmus a hlavne ty znele rymy mi kazi cely dojem z basne, ty patri to lidove tvorby, vicemene... nemam je rada...

30.12.2008 22:15:00 | saddova

.. když přišel poslední výstřel, Vinnetou navždy, na druhý břeh odešel...

30.12.2008 20:59:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí