NOVÁ LA PALOMA

NOVÁ LA PALOMA

Anotace: Když zapomenu text, holt si musím složit svůj.

Do vln
tiše hledím
když mráčky se šeřejí.
S člunem
náhle vjel jsem
do stříbrných peřejí.
Zlatem
zesvítila v sametu hvězdička
z vody
vyskočila malinká rybička
Lehounké vážky v rákosí poletují
o moři modrém smutně si rozprávějí.
Netopýr tmavý tiše si vážky loví.
Utichl náhle
hlas jejich sametový.

Měsíc ztratil
svůj zlatý vlas
obloha se pomalu zháší
mořské vlnky šplouchají stále
vítr je roznáší.
Loďka se v moři houpá
řeka již zmizela dávno
vítr šumí a vlny duní
delfíni zpívají.

Mráček
z lehka modrá,tiše se rozplývá.
Vlnka
loˇku mojí malinko rozkývá.
Ptáček
poraněný třepotá křídlem svým.
Mizí
za obzorem od moře zpěněným.
Sirény vodní krásné mi písně pějí
o lásce s plavci,o sobě vyprávějí
Sůl moře pálí očka se rozslzejí
vlny se bouří lodě se potápějí
Autor Jan Urban, 13.10.2004
Přečteno 542x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí