Člověk je udělán

Člověk je udělán

Anotace: Původní verze této básně v angličtině se jmenuje A man is made. A zde je mé (dost přesné) přebásnění do češtiny.

Stvořen je lidský tvor
z krve a masa.
Kostí a vody vzdor,
v tom je ta krása.
A jeho syn i dcera
ze stejných věcí jsou docela.

Strom je stvořený
z listů a mízy,
kůry, ovoce a bobulí.
A třešně v kosích zobácích mizí.
A ještě - ptačí hnízdo.

Stůl je udělán,
je tvořen prostým dřevem.
Hladce ohoblován,
jak pomazán medem.
A co když o Slunci někdy stoly sní,
o větru, dešti a hromobití?

A když člověk vezme
svou sekeru a nářadí,
strom pak rázně setne,
piliny odletí.
Pak řekni, stůl se narodil
a nebo jen člověk stromu život zahodil?
Autor Alasea, 07.01.2009
Přečteno 339x
Tipy 4
Poslední tipující: Lilly Lightová, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je moc pěkný!!!!! :-)

05.02.2009 19:14:00 | Šášula

Perfektní...smekám.

05.02.2009 11:32:00 | Lilly Lightová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí