Nejkrásnější noc

Nejkrásnější noc

Anotace: Ze sbírky Dobré časy se zas vrátí. (napsáno 10.2.2008)

Bylo krásné léto, venku ještě teplo,
mezi dvěma lidmi přátelství vykvetlo,
setkali se prvně, padli si hned do oka,
vzali se za ruce, nikdo z nich nic neříká.
Mlčky jsou po louce, kolem kytky voní,
dívka ulehla do trávy, hoch utrh kytku pro ni.
Dal dívce krásné přivonět, pak dal jí kvítí do vlasů,
úsměvem mu poděkovala, okusil jejích rtů krásu.

Pozvolna se stmívalo, slunce mizelo jim z očí,
děvče se již nesmálo, rozkoší se jí hlava točí.
Nocí zní jen slova lásky a sténání mladé krásky,
hoch blahem skoro nedýchá, poslouchá jak dívka vzdychá.
Svoji vášeň neskrývají, v oblacích se pohybují,
když jim dojdou lásky síly, koukají na měsíc bílý.
Již to není dívka mladá, dospěla, je ženou už,
na hocha únava padá, přes noc stal se z něho muž.

Ráno vstanou, políbí se, jdou pomalu domů,
muž ji v náruči nese, blíž k svatebním zvonům.
Autor démon zatracení, 16.01.2009
Přečteno 365x
Tipy 5
Poslední tipující: Agniezka, Dejfor, Veronikass
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

no teda...taková romantika,jooo..:) super. Máš určitě dobré srdce...

28.01.2009 15:57:00 | Agniezka

Sakriš, já nikdy tak krásně nevyjádřím, co ve mně tvé básně vyvolávají. Na to jsi ty odborník. Snad postačí, když řeknu znovu... dokonalé! :-)

16.01.2009 14:15:00 | Veronikass

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí