Měsíce a roky

Měsíce a roky

Tam, kde je peklo,
tam daleko to hodně je.
Tam tolik krve proteklo,
a ještě tolik naděje.
Naděje marné,
předsudků tisíce.
Ač je to žalné,
prolívají se měsíce.

Tisíce měsíců, tisíce roků.
Prolévají se jako voda těch největších toků.
Těch největších toků Čech i světa.
A na to vše stačí jedna věta.

Ale nestačí na to, co pociťujeme my.
Co bychom dali za to, být déle mezi živými.
Co bychom dali za to, tu ještě pár let žít.
Třeba všechno zlato, abychom tu mohli být.

Abychom tu mohli být déle, ještě dýl.
Zase jako v dětství věřit na moc kouzelných víl.
Na Mikuláše, na čerty, na existenci Ježíšků.
A taky na to, že šaty se rodí z oříšků.

Nemluvě o tom, že děti nosí čáp.
Že princové jsou zakletí do nevzhledných žab.
Že jenom kohout dokáže ovlivnit příchod ran.
A že budoucnost je v rukou krásných, a ušlechtilých dam
Autor Lucci Narr Pavlowna, 21.01.2009
Přečteno 377x
Tipy 5
Poslední tipující: Monsignore, Churry, Quigleika
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí