Růže

Růže

Anotace: ...

Soud přichází,pro mne je tu dán
ani se divit nestačím ,dobro nečekám
roky co těžké břímě si nosím
čekám kata kdy mne zkosí

čekám,není důvodu věřit v náhodu
byla jsem optimista
za ty léta
jsem pesimista

můžeš mi vytknout že černě vidím
zažil jsi bol co jde z lidí?
žádná naděje vím že neumírá
léta však nepřišla,zazděná snad byla?

snad pomohla v té době dalším
a můj smutek se dnes vyplaší
uteče,vystřídá ho naděje
co se to pane děje?

něco mi šeptá,ještě vydrž
neber si kata do mysli
odkládám tedy ten nůž
a do rukou beru naději

začíná zase svítit slunce
já vím že svítilo už dřív
byly zavřené u mne mu dveře
a odhozen byl klíč

ten klíč však kdosi zvedl
a odmyká a odmyká
jde to hodně pomalu
ale já si přivykám

na zpívání ptáků
na motýlí šustění
panejo to je krásy
k zbláznění

kdosi mi do ruky podává růži
pobízím ruku svou at sáhne na ni
je heboučká,sametová,rudou barvou září
berou jí prsty mé a do vlasů sázím...
Autor Quigleika, 21.01.2009
Přečteno 270x
Tipy 16
Poslední tipující: PIPSQUEAK, toužím.jít.dál, Holis, carodejka, Kapka, Bíša, 6thSun, Mbonita, labuť, lainyska, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...děkuji,přeji Tobě vše jen dobré...

23.01.2009 12:39:00 | Quigleika

Přeji Ti cestičku posypanou růžemi... sladkými, voňavými ... co radost Ti přinesou tady na zemi ...

23.01.2009 12:25:00 | toužím.jít.dál

Quigleika...moc hezka basnicka, ruze jsou moje oblibene kvetiny.

21.01.2009 19:01:00 | carodejka

... ať nikdy růže neuvadne, kdykoliv smutno Ti bude, vyndej ji z vlasů a přivoň k ní, pohlaď její lísty...

21.01.2009 13:29:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí