Píseň Lorelei

Píseň Lorelei

Anotace: kterou zpívala na skále plavcům, kteří se nechali zvábit

Sám sobě chystáš záhubu
když hledáš spočinutí
Ještě nenastal tvůj čas
v dohledu není konec pouti

Když vábí tě tak můj, ach, hlas
- to tvoje srdce píseň pěje
Já nelákám tě do záhuby, věř
to je tvá vlastní píseň beznaděje

Snad umlčet chceš vlastní hlas?
Pod jazykem mince Cháronova
Na slunci se třpytí zlatý pás
Jak Fénix zrodíš se zas znova

Pro sladkou píseň zlomit meč -
to není úděl bojovníka
Otěže z rukou nikdy nepouští
Z boje se přece neutíká

Čas žene se jak spřežení
V minulosti se již zítřek otvírá
Vše rychle mění se a nemění
Kdo včera zrodil se, dnes umírá

Často po ostří jdem, nad propastí
a špatně známe sami sebe
Až na dřeň prožít lásky, strasti…
Pak jedna píseň otevře ti nebe
Autor Markéta Hl., 23.01.2009
Přečteno 491x
Tipy 15
Poslední tipující: Skalsky Pavel, Holis, Fiserka, Psavec, enigman, Mbonita, Kristine Clary-Aldringen, fab four, Káňátko, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi krásná báseň

26.01.2009 09:25:00 | Skalsky Pavel

krásné :-)

23.01.2009 16:56:00 | Káňátko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí