Zrcadlo

Zrcadlo

Anotace: Staré a nepotřebné, zahozené, nechtěné...

Podepsané zubem času,
posypané historií,
Ukazovalo dřív krásu,
už se do něj nedívají.

Dělalo svou práci dobře,
hvězdou bylo, co pravdu skýtá
Teď leskne se však už jen modře
a červeně, ráno když svítá.

Leží tady, den po dni stále,
vzhlížející na dno nebe,
Cítí trávu, berušky malé
A ráno rosu, která zebe.

Na smetišti pohozené,
už odráží jen světlo slunce,
Smutné je, nerozumí změně.
Nechápe moc svého konce.

Nechápe moc mysl lidí
a nechápe jejich logiku.
Neví, co, když se kouknou, vidí,
a co činí jen tak ze zvyku.

Že život není sladkým snem…
Který jim to řekl lhář?
Se zbrusunovým zrcadlem
že získají i novou tvář.
Autor L.A., 25.01.2009
Přečteno 499x
Tipy 11
Poslední tipující: lucajda89, Kapka, Psavec, Duhová, MaLej_bLáznivEj_aNdíLeK, Fiserka, Kristine Clary-Aldringen
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

tak tahleta basnička je fakt moc hezka davam ti ST

20.05.2009 15:00:00 | Lady_Mucik01

Taková moc hezká báseň, málem bych ji přehlédla, dík.

26.01.2009 14:57:00 | Kapka

opravdu moc hezká.líbí se mi celá,obzvlášť ten konec =)
máš to za Super Tip!

mimochodem,celkem ráda bych znala alespoň obsah pohádky o víle a zlobivé holčičce ;D

25.01.2009 20:45:00 | Duhová

Souhlasim,muc pekna:)

25.01.2009 19:55:00 | MaLej_bLáznivEj_aNdíLeK

Ta je moc hezká :) ...fakt pěkná :P

25.01.2009 18:05:00 | Fiserka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí