pohled

pohled

Anotace: na svět a bytí na něm

Tak jako holubi krouží nad jasným nebem,
Tak mě myšlenky poletují světem,
Myšlenky tak velké, že nebe jest jimi zatměno,
Tak mocné že,i plynutí času jimi může být zastaveno.

Myšlenky jež centralizovány kolem jedné jsou,
Prvomyšlenky jež běží časem již cestu dlouhou.
Myšlenky jež běží časem již cestu dlouhou.
Myšlenky jež odpožátku věků zde jest,
Myšlenky jež tu koluje od spočinutí člověka zde.

Myšlenka jež obsahuje otázku základní,
Otázku proč vlastně tu jsme?
Proč? Proč člověk zde je?
Proč člověk žije a obývá svět?
Proč? Proč to věčná otázka jest.

A já zde sedím,
A na ocelové nebe hledím,
A nad touto otázkou přemýšlím,
A stále zas a zas,
Na mysl dere se mi hlas,
Hlas jež pravý:

Smyslem života jest život sám.

Nekonečná entita je bezbřehá moudrost.

V.CH.B.
Autor vincent christian böll, 26.01.2009
Přečteno 244x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí