On

On

Anotace: Miluji ho

Většinou stojím u okna a vzpomínám,
jak hvězdy padaly a my dva jsem se
milovali na teď už prázdné posteli,
která chladne.
Peřina je pohozená na stranu a polštář zmuchlaný,
můj černý medvídek se válí po zemi…
Namotám si na prst pramínek mokrých vlasů
a druhou rukou obejmu můj zpocený pas – za něj můžeš ty!
Pak opřu hlavu o chladné sklo a když zavřu oči,
vidím tvou tvář…
Vidím tebe, když si bezostyšně bereš mé tělo
a šeptáš slova lásky mým ňadrům.
Vidím tě, jak se lehce dotýkáš mých boků
a vidím sebe, jak se pod těmi doteky svíjím
jako umírající had.
Vidím nás, když ty jsi já a já jsem ty,
a když nevíme o světě kolem
(vedle spí bráška, musím být tiše).
Ty mne lehce hladíš ve vlasech a já?
Bojím se, že odejdeš…

A ty odejdeš…

Omdlévám ve vaně plné horké vody,
teď se mne, místo tebe, dotýká bělostná pěna…
Je horká a bolí… Nic není jemnější než ty.

Chodím domem jako tělo bez duše –
- ta totiž odešla s tebou, zabouchla za sebou dveře
a není.

A co mi zbylo?

Vzpomínky a mokrá postel…
Autor Nepojmenovaná, 27.01.2009
Přečteno 334x
Tipy 8
Poslední tipující: Xindy, Haniéčka, Fighting Dreamer, Kallkaa, Filková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sice to na mě působí spíše jako povídka.. úvaha nežli básen, ale je to nádherný krásný... i když chápu , a z básně cítím že příšerně bolavý..

04.02.2009 20:16:00 | Filková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí