Života cit

Života cit

Anotace: Jednou, po dlouhé debatě s mým věřícím spolužákem se mi v hlavě utvořilo toto dílo.

Na dívce krásné
pohled boha spočíval
boží slunce jasné
skrze paprsky se jí dotýkal
bůh se zamiloval
sestoupil na zemi
nad lidmi bdíti přestal
se svými city všemi
dívce vyznal lásku
spolu zůstali
pán bůh strhnul masku
lidé se báli
mezitím země skomírá
všichni pomoc hledají
nouzí se dav prodírá
do nebe strachem volají
co divíte se lidé
i bůh má svůj cit
není to však milé
přetrhnout života nit
zůstala zaprodána země
peklo na zemi panuje
skončilo lidské plémě
a bůh svoji dívku miluje
Autor Janika, 02.10.2005
Přečteno 289x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí