Život a Smrt

Život a Smrt

Anotace: Jsem spokojená, jak jsem tuhle básničku napsala. Doufám, že se bude líbit. P.S.:Za komentáře budu moooc ráda!!! XD

V nemocnici, mé tělo bezmocně leží,
připojeno na přístrojích.

Však má duše,
jinde se ocitá,
zkoušku složit musí,
aby se vrátila k tělu...

Dvě chodby,
u nich dva páni.
Jeden Smrt se jmenuje,
druhý Život...

Nevím, který je Život,
který Smrt.
Oba navlas stejní jsou.
Kterým směrem se vydat?

A tak oči zavírám,
točím se
a vydávám se jedním směrem.
Cítím chlad,
vešla jsem do chodby a otevírám oči.

Jeden pán vedle mne stojí
a říká mi: Smrt. Já jsem Smrt.
Tečou mi slzy a křičím...

Smrt vede mne na konec chodby
a já naposled se ohlížím...
Život se na mě dívá,
zcela bez soucitu a odchází...

A já v nicotě se ocitám,
černé postavy mě stahují
a jakmile hodí na mne černý plášť,
stávám se jednou z nich...

A z nemocničního pokoje se ozývá hlasité pískání přístrojů... Je konec.
Autor Ančaaa, 28.01.2009
Přečteno 319x
Tipy 2
Poslední tipující: PoeziGirl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedlo se ti postihnout ponurou a beznadějnou atmosféru nemocničního pokoje. Báseň skvěle graduje, až následuje konečné vyznění. Vynikající je i nápad personifikovat Život a Smrt do dvou dvojníků - skvělé!

21.06.2009 15:32:00 | Kamil Princ

Můžeš být hrdá, je to paráda! Líbí se mi to, má to takovou tu potřebnou jiskru. Hned jsem se do toho vžila a představovala si slovo od slova.
Je to dobře napsaný. Jen tak dál ;)

08.02.2009 18:23:00 | PoeziGirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí