Sargonn a Ariene

Sargonn a Ariene

Anotace: Báseň,která vznikla k mé nedokončené povídce..

Poslyšte potulní,ctihodní,svatí.
Příběh jenž samotnému králi jsem hrál.
O věčné lásce která se nikdy neztratí.
Sargonn a Ariene byli a tento příběh se skutečně stal.

Tam někde země dosud zvaná Ineaal leží.
Mágové,draci i elfi všichni spolu tu žijí.
Na krásnou zem vidět je z královských věží.
Dny statečně plynou a roky míjí.

Láska těch dvou je stokrát větší než rozsah říše.
Převelké skutky rytíř Sargonn vykonal.
Já jsem Madrigal jenž těm dvěma svou baladu píše.
Na jejich svatbě jsem byl a celý svět v ten den se smál.

Byli i tací co jim jejich štěstí nepřáli.
Na dlouhou dobu odloučeni byli.
Přetěžkou zkoušku dva milenci obstáli.
Nejednou jim pomohly čarodějky a víly.

Jak praví legenda ti dva byli jeden.
Odvážná předehra plní své poslání.
V jejich nitru bylo léto i když venku byl leden.
Snad všichni bohové slyšeli jejich dvou duší volání.

Není to snadné takovou lásku pravdivě vylíčit.
Sargonn a Ariene si však mnoho zaslouží.
Stačí své rty jen trochu do poháru lásky namočit.
Kde kdo potom po své druhé duši bezmezně zatouží.

Předlouho se tradovalo rytířovo vítězství kdy vyjel do bitvy sám.
Každý věděl kolik má šancí a kolik nadějí.
Nepřátelé se jen smáli vždyť kdo by se jediného bál!
Nikdo však netušil,že všechno dělá z lásky a proto zvítězí.

A pak dlouho trvalo než ti dva se spolu znovu našli.
Přeci jen se sen stal skutečností a shledání bylo ohromné.
Já madrigal jsem byl tam i tehdy když ti dva se znovu našli.
A proto mohu hrát teď tuto baladu pro rovné i nerovné.

autor:Petr Z
Autor Petr Z, 03.10.2005
Přečteno 286x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Moc, moc pěkný...takové básničky mám nejradši! Díky, že jsi ji sem dal!

03.10.2005 19:38:00 |

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí