Dějiny mizí

Dějiny mizí

Anotace: Dnes jsem si ve škole uvědomila že už je jen velmi málo lidí kteří chtějí něco vědět tak jsem vdějepise napsala tuto básnčku...

Sedím v dějepisné učebně
Nevnímám výklad učitelky.
Jen přemýšlím nad tím,
Kam se poděl čas
Trojských panovníků.

Achillé, kam jsi odešel?
A co vy, Mezopotámci?
Byli jste ohromeni.Já jsem teď též.
Kam se poděli doby kdy všichni
Prahli po vzdělání.

Homére,proč již nikdo nechce znát
Tvá díla,jenž chtěli být znát.
Kam se poděla vláda Přemyslovců,
Která byla nahrazena Lucemburky.

Aristotele, tvá moudrá ústa,
Se přestali otvírat.
Zmizla tvá moudra,
Stávají se již zapomenuta.

Už ani v bránách kolosea,
Není slyšet řev davu.
Hus už nekáže pod širým nebem
Proti církvi.Husité již
proti ní nebojují.
Autor bettuš, 29.01.2009
Přečteno 278x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zdalipak ti to pak pomuze v testech? :)

29.01.2009 19:04:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí