Není-li světlo...

Není-li světlo...

Anotace: ...

Není-li světlo v očích těch,
jež mohou za tmy ústy zpívat,
je marné křísit jejich dech.
Je škoda dál se do nich dívat.

Tě jiná tváře hradila
a zvala rety k rozlícení.
Když půlka něhy zradila
ta druhá hledá osvícení.

Možná přec zavzpomíná víc,
tvá mysl jež pole křísí
tep rudě sladkých makovic.
S červánky obzor svůj kříž mísí.

Mně jedna líce hladila,
klepaje druhou dveře cizí.
Snad růže k vejdi bránila
co z rámu očí volně visí.

Nezbývá nic než z prázdných per
vykreslit tu,jež můj zrak hledá.
A roste úzkost myších děr.
Nám oběma na hlavu sedá.

Prořídlá krev jazyky leptá,
o lásku s květy žadoní.
Mně jiná peklo rety šeptá
a tobě dým směr napoví.

Pak dozněl zvonek,v trávě tlí,
ukončil příběh lásky těla
jenž pohřbil tóny večerní.
Z uší nám nik neodezněla.
Autor Zdenek, 29.01.2009
Přečteno 293x
Tipy 11
Poslední tipující: petříček, Lilly Lightová, fab four, Holis, labuť, Tacca, Aka Kiss, Kristine Clary-Aldringen
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná. Tip

01.02.2009 12:08:00 | Lilly Lightová

Líbí se mi Tvé básnění :o)

30.01.2009 10:44:00 | labuť

básnička dobrá, jen na mě trochu těžké čtení,nicméně jazyk český rozmanitý jest, asi. Občas ani nevím, že se dá takvej obrat použít, ale toho conevím je ještě fůry:o)

29.01.2009 22:19:00 | Aka Kiss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí