Smůla, osud, příčina

Smůla, osud, příčina

Anotace: krákorá havránek na plotě na trávě na seně v lukách. Něco ze starších.

Nadávám na smůlu na osud na lidi na všechny jenom ne na příčinu
bláhový kašpárek ze sirek v láhvi
míval jsem bláhovou nádhernou páchnoucí vidinu
míval jsem; a život vzal ji

krákorá havránek na plotě na trávě na seně v lukách
krákorá v tom zimním kraji
planoucí pochodeň hlas jeho puká
tříští se v ozvěně v stáji

Ti černí valaši co jsou v ní řetězem přikuti na vždy
ti černí ořové, stínové oblaky z dáli
zpívají na pohřbech průvodech ďáblovy vlády
a mosty za sebou zas bez cudu pálí.
Autor Hynas, 01.02.2009
Přečteno 259x
Tipy 1
Poslední tipující: Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

něco na tom bude:-)

14.06.2010 11:14:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí