Tichý šašek

Tichý šašek

Anotace: a blázen ....

místností doznívá Tvůj smích
stopy stínů se ztrácejí
jsi pryč

motor doburácel svůj blues
a dál nevhodně znějí tóny
písní od Briana Adamse,
jenž dokreslují ponurost dnešního neutěšeně pokrouceného dne

je čas, zažnout plameny,
změnit tóninu
a vydat se
na cestu
/bez dětských emocí/

Tvá hrstka slov - moudrá
má hromada slov - hloupá

a teď babo raď,
tedy pardon "babičko"

dopadl na dno
jaké? není to snad jedno...
chvíli tápe tmou,
jeho ruka slepeckou holí
a dlaň co svírá hrozně bolí
*
jeho vlastí ego
*
konečky prstů nahmatává cosi vyryté,
sirkou prosvětluje potemnělou slůj
do červena zbarvená,
pravidelně pulsující skála
nápis ve svých záhybech ukrývá

čte to slovo zas a znova
osm písmen pouhých
"miluji Tě"

a pod ním rozeznává jméno Tvé

nechápavě stojí a kroutí hlavou
chtěl být sám a tohle ve svém srdci ukrývá

šaškem s lidskou tváří, teď nezbývá než se smát svému osudu a počkat co hezké mu zítra nový den nadělí
Autor vapiti, 01.02.2009
Přečteno 319x
Tipy 29
Poslední tipující: jedam, Bíša, NikitaNikaT., carodejka, Holis, okapovaroura, Lucie Teru, Danah, co zivot dal i vzal, Chancer, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Dokazes se smat, radovat a take prekonavat skvele prekazky i kdyz jsou tezko schudne, bud tim saskem dal, je a byl to vzdycky vesely maskot.

04.02.2009 16:23:00 | carodejka

Lepší šašek co se chová jako král než král co se chová jako šašek :-)

01.02.2009 17:35:00 | Chancer

dávám ST
proč...prostě se mi líbí
a přičiním poznámku...šašek býval nejchytřejší osobou
u dvora..
platí to i v životě...nevím..

01.02.2009 15:58:00 | Mbonita

Zvláštní..Líbí se mi to. Hodně se mi to líbí.

01.02.2009 15:52:00 | Netty de Touvenell

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí