Zrcadlení

Zrcadlení

Anotace: úvaha-zamyšlení

Když se rozpadne zrcadlo
na tisíc lesklých kusů,
neuvidí
zda-li se mi nakonec povedlo
dát ti na tvář pusu.
Zrcadla nastavená vlastní tváři
měla by odhalit poklad v nás,
jenže dnes už to dokáží i lháři
tak na co masky
prosím vás.
Ten slíbí druhému věž z písku
tamten má sliby
pro třetího strohé,
a tak slibují si všichni
pod zákonem zisku,
a každý máme slíbeno mnohé.
Slíbil jsem ti polibek
z mandlovou příchutí,
tys voněla jarní květenou,
zatím cos čekala a bylas při chuti,
já uléhal v přítmí za jinou.
Zrcadlo by nás mělo stavět do latě
ovšem dnes většinou častěji praská,
dokud lidi nebudou mít pevné opratě
horko těžko někdo něco získá.
Autor vynkyn, 11.02.2009
Přečteno 371x
Tipy 3
Poslední tipující: Lilly Lightová, NikitaNikaT., Štířice
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tipová...pto zrcadla mám slabost...

12.02.2009 08:04:00 | Lilly Lightová

Úvaha, patří do úvah, ne básní... tohle mi přinde jako pocivé vyjádření, jistě se pozastavení, zapřemýšlení... pěkné.

11.02.2009 21:17:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí