Třetí "světová"

Třetí "světová"

Anotace: přehnané, ale pro nás? Kdo ví

Ćekáme nové a mocné vůdce,
nového Hesse a Stalina
a nejsme zvědaví na žádné škůdce.
Těšte se, závaba začíná!

Nasadíme mužům helmy,
vzkřísíme brány v Berlíně,
budem si hrát na líté šelmy
a přitom se tvářit nevinně.

Uznáme nové svaté věty
a schválíme si zákony.
Dovážet budem cigarety
a zbraně a děla a matróny.

A tanky a lodě a samostříly,
náboje, terče, přilbice.
Na znaku se lvi pomlátili
a zahubili i orlice.

Lípa už shodila všechny listy,
a standartka už nelvaje.
Na stěnách máme komunisty,
po cti nám jezdí tramvaje.

A vše, co bylo, bude znova,
dokud se národ nepoučí,
že lepší je, když mluví slova
než vrhat se smrti do náručí.

Pak pozdě bude tiše zpívat
kde asi máme domov náš
když celý svět se bude dívat
jak, národe český, prohráváš.

Ten druhý vítězí a všechno bere -
peníze, rozum i domovy
Čekáte velkého nepřítele?
Ale kdeže! Vždyť jste to vy!

Neschopní, malí, potupení,
Češi udatní, to že jsme my, !?
To jenom nenávist, nic víc to není.
... to předchází držce na zemi...
Autor Ell19, 14.02.2009
Přečteno 344x
Tipy 3
Poslední tipující: 4LJFilip
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

za napad*

24.01.2010 21:46:00 | 4LJFilip

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí