Noční

Noční

Měsíc je zahalen mračen clonou
temnota zhltla noční svět
hvězdy v oceánu noci tonou
za oknem rozkvétá smrtný květ

Smrt jest černočerná paní
noc marně ji zahání
bouřkové mraky zakryly oblohu
člověk marnivý má v srdci pokoru

Smrt zavolá "já jdu si pro tebe"
pak sekne kosou ozve se tichý hles
mrtvý k zemi padá duše jde do nebe
člověk probodlý k zemi kles
Autor Jan Václav Znojemský, 19.02.2009
Přečteno 403x
Tipy 5
Poslední tipující: Holis, Paulín, Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné a smutné.

19.02.2009 21:30:00 | Paulín

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí