Tam za plotem

Tam za plotem

Anotace: * * *

Doba je jaká je, přátelé,
někdy je smutno, někdy vesele,
žijeme všichni jak dovedem,
jinak prostě nesvedem.

Všem nám čas taje jako sníh, jak vločka prchavá,
svištíme na saních a stopa zavává,
občas jsme na držce, tu zase na zadku,
klouzačku do kopce nevyjdeš pozpátku,
zatínáš nehtíky, let bys chtěl zpomalit,
však kromě podlitin, nezískáš vůbec nic.

Pán Bůh nám nepřidá jedinou vteřinu,
proč tedy plýtváme na každou blbinu,
život si ztrpčujem hádkami o ničem,
nakonec zůstane prázdnota bez klíče,
bez klíče k návratu, bez klíče k životu,
zůstanem tiše stát znaveni u plotu.

Co je tam za plotem nikdo z nás netuší,
máme jen prchavou jistotu na duši,
nazpět se nevrátí jediná vteřina,
třeba tam za plotem všechno zas začíná . . .
Autor Ališa, 22.02.2009
Přečteno 299x
Tipy 8
Poslední tipující: WhiteSkull, labuť, Kapka, WAYWARD, Markéta Hl., Paulín
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí, nutí přemýšlet a takové já můžu :o)

22.02.2009 21:44:00 | labuť

Moc se mi to líbí - myšlenka i verše. ST!

22.02.2009 20:49:00 | Kapka

jasně, časem se nesmí plýtvat na blbosti a když tak jen na ty, co nám dělají radost

22.02.2009 20:06:00 | Markéta Hl.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí