Sen o ptačím létání

Sen o ptačím létání

Anotace: Tahle báseň, původně psaná jako píseň, vznikla už před deseti lety, tedy v mých 14 letech. Takže taková malá nostalgie, pokus o báseň...

Chtěla bys létat jak ptáci,
po nebi kroužit a letět bůhví kam
a nemít pražádnou práci,
jenom se vznášet a spát stromům v korunách.

Bůh však nedal ti křídla,
tak musíš zůstat na zemi planoucí,
líně lehnout si v trávě
a z trávy sledovat ptačí let s radostí.

Tak jak jsem sledoval tebe,
když usnulas v peřinách bílých,
tak ty teď sleduješ nebe,
ve svých nejtěžších chvílích.

Když oblaka zatáhnou oblohu,
ptáci se schovají před silnou bouří,
ty ani nezměníš polohu
ač se na tebe počasí mhouří.

Studený vítr tě probudí,
z myšlenek zpět do našeho světa,
pak teprv tvé oči uvidí,
jak silný déšť na zemi slétá.

Ten déšť tě zažene domů,
tam před ním budeš docela ukrytá,
z okna pak sledovat můžeš,
jak s končící bouří houf ptáků přilítá.

Tak jak jsem sledoval tebe,
když usnulas v peřinách bílých,
tak ty teď sleduješ nebe,
ve svých nejtěžších chvílích.
Autor Muscl, 26.02.2009
Přečteno 498x
Tipy 9
Poslední tipující: René Vulkán, padající do neznáma, Anne Leyyd, kikis, Tomáš Přidal, lucajda89
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

podařilo se ti zachovat i přes značnou délku textu kvalitu

16.03.2010 15:08:00 | René Vulkán

Na to, že jsi to psal ve 14 se ti to ohromě povedlo! Dávám ST! :)

22.03.2009 10:56:00 | Anne Leyyd

Vítej mezi Literáky, bratranče:-) Snad zde ukotvíš po dlouhou dobu, tvůj styl je pro mě inspirací..a rozhodně ne jen pro mě,ale i pro další nadané autory jako jsi ty...dávám ST

01.03.2009 09:35:00 | Tomáš Přidal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí