Pírko hedvábně bílé,

Pírko hedvábně bílé,

Anotace: putuj!

Pírko hedvábně bílé, putuj!
Putuj ulicemi krásnými,
zelenými lesy hojnými.
Neboj, neboj se do dál putovat,
nebudeš toho litovat.
Poznáš zimu,
bílý svetr,
a až uvidíš někoho se dívat,
věř, je to Bezruč Petr.
Pírko hedvábně bílé, putuj!
Putuj do historie daleké.
Přes kopce.
Přes řeky,
A uvidíš zase jak před lety,
někdo ti zamává,
věř, je to Vilém Závada.
Pírko hedvábně bílé, putuj!
Putuj do končin neznámých,
Vznášej se!
Do obláčků modravých.
A až uslyšíš dupot kopyt, koňů křik,
věř, že v patách ti je Tomáš Garrique Masaryk.
Pírko hedvábně bílé, putuj!
Putuj, neohlížej se.
Dešti se vyhýbej,
a kdyby zastihla tě smršť kapek,
věř, že deštník půjčí ti, Karel čapek.
Pírko hedvábně bílé, putuj!
Dávej pozor v temné noci
Dočkej se rána,
věř, že tě po něm pohladí, Bedřich Smetana.
Tak pírko hedvábně bíle,
Putuj!
Autor Martin Flídr, 03.03.2009
Přečteno 296x
Tipy 6
Poslední tipující: padající do neznáma, carodejka, Carver
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvělá

07.03.2009 14:18:00 | padající do neznáma

pekny vylet do Ceskej historie,obzvlast ma potesil Karel Capek

05.03.2009 19:44:00 | Terulienka

Moc hezke a take jemne, lehoucke.

04.03.2009 21:36:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí