CASHERN

CASHERN

Anotace: báseň na japonský film Cashern

Jmenuji se cashern
umřel jsem ve válce
ptáte se proč vám to říkám?
ano je to tak probudili mne
vrátili z tepla ráje na zem
kde válka jest a bolest
ve snách mne minulost dohání
ja umřel při výkonu povolaní
právě jsem vraždil rodinu
otce,matku a dítě
jen oni překvapily mne
žena granát pod dítětem držela
a ja se ve snaze dítě zachránit
omylem sám pojistku uvolnil
náhle světlo ostré,
chlad a bolest vtíravá
ja shledl na dítě co držel jsem
se slzami v očích k zemi klesal jsem
probouzím se a předemnou můj otec
chlapče vstávej povída
drže mi přitom hlavu pod vodou
a vedle mne kusy jiných těl.
v šoku zvedám se nad hladinu
a nic mě nebolí
snažím se lapat po dechu
ale zjišťuji že nedýchám
srdce netluče, přesto jsem zpět
otačím hlavu
otec se slzami v očích mě objímá
udělal ze mě zrůdu,
ohavnou bytost bez citu
ja proto jej aby to neudělal znovu
zabíjim ho bez známek soucitu.
Autor Akanishi, 08.03.2009
Přečteno 376x
Tipy 1
Poslední tipující: brooklyn
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí