Pieseň Severnej Kórey

Pieseň Severnej Kórey

Anotace: (Subjektívny pohľad na skazu, plnú fatálneho mrazu.)

Bratia bratmi v láske boli,
sestry sestrami,
okolie si bezstarostne nevšímali.


Prišla zmena, prudká,
city, kamarátstva, pochované,
pripomína ich na zemi hrudka.


Obete nezdravých myslí,
prahnúcich po nenávisti, moci,
vďaka nim, slané moria z očí vyšli.


Neľudské, mučiace, násilné, vraždiace,
karikatúry človeka, v zelenej, bez-nádejnej odeté,
odhadzujú na kopu ďalšie ľudské vrece.


Okolie na mape sveta nechce a sa bojí,
zasiahnuť,
proti paranoikovi údajne v jadrovej zbroji.


A hladná matka v tábore smrti zatiaľ,
nahá, tehotná, znásilnená, trúchli, za synmi,
hľadiac žiaľ, iba v tmavú diaľ.


Copyright © Juraj Hrom
Autor Juraj Hrom, 10.03.2009
Přečteno 253x
Tipy 5
Poslední tipující: Holis, Markéta Hl., labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nesnáším války a zabíjení ani z válečných filmů mi není dobře po těle a skutečnost je hrozně smutná... Hezky jsi to napsal.

10.03.2009 11:40:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí