Krajino má.

Krajino má.

Anotace: ...

Krajino má tichá,chvályhodná,
tvou píseň cítím v nitru skomírat,
odcházím,buď sbohem vísko rodná,
nemusím se holí podpírat.

Před zrakem mým opar nekonečno,
co za ním nemám ponětí.
Štíplo v očích,to nic milá slečno,
to skápla jen slza dojetí.

Podél cesty vrby mlčenlivé,
utich štěkot psů snad u všech vrat,
rozhodnutí rychlé,účenlivé,
povzbudilo srdce na stokrát.

Louky v zlatém třpytu v plném proudu,
tančí s větrem závod tisíc mil,
v době,kdy opouštím rodnou hroudu,
nevím či na stálo,či pár chvil.

S jarní vůni vchází dobrovolně
moc v lýtka,jež zemi odrazí.
V nártu čtu nápis osvoboď mně,
než vůle slabá nohy zamrazí.

Oblaka hojnost tápou nebem,
jedno jim jaký bude cíl,
je rozdíl mezi chlebem a chlebem,
co do počtu ze stejných sil.

V své paměti duše uchovala
obraz mých přání bezpočet.
Touha je do řádek urovnala,
které nik do konce nedočet.

Před zrakem mým opar nekonečný,
co za ním nemám ponětí.
Štíplo v očích,to nic milé slečny,
to skáply jen slzy dojetí.
Autor Zdenek, 18.03.2009
Přečteno 257x
Tipy 13
Poslední tipující: Lady L, Quigleika, Markéta Hl., fab four, Mbonita, Kristine Clary-Aldringen, Tacca, Barpob, Jana M.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

loučení se svým domovem bývá bolestné, ale pokud vím, že zas se navrátíme a budou čekat ti, které milujeme je to snad lehčí, že máme u koho srdce schovat, ale pokud musíme odejít a už se nemůžeme nikdy vrátit už prostě není kam a ke komu to už srdce pláče a teskní, znám ten pocit vyděděnce co odchází a ví, že už není kam se vrátit a domov už nese jen v srdci svém a pak je tam, kde potká ty které bude milovat matku svých dětí tu květinu co bude vonět mu, když bude usínat...

06.05.2009 21:46:00 | Lady L

To tedy,úplné pohlazení na duši..

18.03.2009 20:03:00 | Barpob

Napsal jsi to krásně.

18.03.2009 19:57:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí