Bělost louží

Bělost louží

Anotace: O bdělosti zklamání...

Vztek zase promlouvá
čumáčkem kýchání

do vodních kamenů

A vlny se množí
kruhy historie

do budoucího semínka

Vzklíčí, nevzklíčí?

Rezignovaně pozoruji
ze dna sklínky vína
povyk broskvoní
v tichu touhy

Vášeň stočená do klubíčka
hlavu skrývá v přímé řeči
faktů

Ne, neustoupím

Po letech jsem schopna vnímat
protiproud známých větrů

Nejde jen o účes trávy...
Ale i o nalomení větví,
které dříve svou silou podpíraly

Jen mít čas na lásku,
čas na lásku,
který rozdrobil
prvotním strachem
z kousku svého bytí

Lásku prodal za strach

I když rostla v podnoží
- zdupaná kroky taktiky
již nerozkvetla
ve svůdnou vůni jara

Myslel si, že už to není ono...

Bojoval o prvosenky
svého obleku
a zapomněl
na košili srdce

Nebo to bylo naopak?

Tak či tak,
se smíchala zrnka písku kroků
a paprsků slunce snů

v blátivý dotek nejistoty

Ten déšť
nepřišel pro louži zklamání,
ale pro bělost prvních sněženek...
Autor Levandule, 22.03.2009
Přečteno 309x
Tipy 23
Poslední tipující: ziriant, drsnosrstej kokršpaněl, Holis, ni.va, vapiti, enigman, Lucie Teru, NikitaNikaT., labuť, Petbab, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přijde mi taková... "nadechovací"

03.06.2009 17:33:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Nádherná báseň, myslím, že slov nepotřebuje. Stačí se sem tam projít mezi řádky...

22.03.2009 11:30:00 | NikitaNikaT.

Vzala jsi mi slova Levandulko... jen klaním se Tvému umu, je krásná!

22.03.2009 10:19:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí