Óda na přátelství

Óda na přátelství

Anotace: Óda na přátelství

Óda na přátelství

Přátelství, toť z důvěry most,
přes propast, snad pevný je dost,
tvrdost svou často vystavuje,
ostatním na obdiv, a špatnou vůli přitahuje.

Smůlu má ten, kdo most krátce staví,
jednou silně zafičí nebo požár všechno spálí,
kdo pevný mostek dlouho staví,
bude stát tu v létě, zimě, vždy zdravý.

A udrží i náklad slonů,
i tanky po něm z kovu zvonů,
a povodeň, zloba větrů, nikdy snad,
osvětlení nedostane zkrat.

Kdo stavěl s vírou a zdobil s láskou,
přátelství a most jsou sázkou,
na jistotu, to každý ví,
že my a most jsme každý jinak šedivý.
Autor Jan Hrabák, 22.03.2009
Přečteno 342x
Tipy 12
Poslední tipující: kikis, ir.is, Holis, Kars, ziriant, Psavec, alexx, zlomeny srdce, Anne Leyyd
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Za to téma díky, kam oko koukne, všude láska, je třeba si od ní trochu odpočinout, aby nezevšedněla

22.03.2009 20:58:00 | Kars

Zajímavá básnička, ale líbí se mi.

22.03.2009 16:43:00 | Psavec

slony, tanky, povodeň, ...
až tak dávaš zabrať svojim priateľom?

napísal si to krásne

btw, vy ste sa so ziriant dohodli?

22.03.2009 15:33:00 | zlomeny srdce

Moc pěkně jsi to napsal. Zajímavý nápad na popsání přátelství! ST!

22.03.2009 14:36:00 | Anne Leyyd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí