Konec staré republiky

Konec staré republiky

Anotace: .............

Hoří lidské pochodně
váhy světa se bortí
moc je uhasíná
déšť z čistého nebe
mýtus skutečnosti

příběh díky
politické závisti
která krev prolila
mramorové potoky
věčného města
Ceasarova krev zaplavila
bělostné silnice
dýky si zatančili
navždy
mnoho lidí utopila
smrt boha

hrdé korouhve
jeho legie
moci
padají na vyprahlou zemi
Římská republika
na kolenou
Kleopatra pláče

hvězdy předpověděli
konec říše
jakou známe

sochy jako vzpomínky
bohové kteří nedýchají
zvláštní okamžik
píše se historie

tiché město
uprchlicí
svět se všem hroutí
Bůh zemřel

co přijde
v napětí se čeká

Nejlepší smrt je neočekávaná.
Gaius Julius Caesar.
Autor Vlk v rouše, 22.03.2009
Přečteno 294x
Tipy 20
Poslední tipující: LucQa, enigman, carodejka, WAYWARD, labuť, Mbonita, Severka, jedam, NikitaNikaT., voedor, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krasne jsi basen napsal, vis zase jsi mne presvedcil o sve veliké fantazii a hloubce myslenek ...jsi bajecny!

22.03.2009 22:58:00 | carodejka

Vždy mne svým způsobem překvapíš, Tvá tvorba je neobyčejná :o)

22.03.2009 19:15:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí