Jak složit báseň

Jak složit báseň

Anotace: navod:-)jak složit báseň

Složit báseň dokáže každý vůl.
Potřebuje jen tužku, papír a stůl.
Báseň musí být obsahově krásná a skvělá,
Dobře oblečen musí byt ten, kdo báseň dělá.

Vždyť je to vždy svátek,
Když Mistr dokončí své dílo plné hrátek.
Měli by jsme do toho vložit všechno úsilí.
Pozor nepoužívej násilí.

Za každou cenu se toho vyvaruj,
To radši obrázek k básničce namaluj.
Pak aspoň všem dojde, o čem v básni běží.
Ale ono na tom nakonec moc nezáleží.
Tak o co tedy jde, se ptáš?
O dobrý pocit,
Který pak na duši máš.

Sprostých slov užívej mírněji
a když jej cituješ, zakřeň se v obličeji.
To každý pozná,
Že jen to slovo se tam hodí.
A je jen básníkova věc,
co za dílo zplodí.
Vždyť báseň je jen tvoje.
I kdyby to byla jen kupa hnoje.
Autor BlazekMichal, 01.04.2009
Přečteno 5406x
Tipy 4
Poslední tipující: Barčík, ziriant, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pobavilo :D

05.10.2023 11:31:51 | Barčík

Návod na psaní, to je dobrá myšlenka. Ty dva poslední řádky řekly všechno.

02.04.2009 10:06:00 | Alexandrina

Váhala jsem, co s tím, ale ten konec! Musela jsem se uklidnit od smíchu, než jsem začala psát komentář:) Některá místa mi přijdou dost slabá, jako by jen vyplňovala prostor, ale obecně to vidím velice nadějně.
"měli by jsme" ? Aaa, za tohle jsem schopna zabíjet!

02.04.2009 06:32:00 | ziriant

dá to zabrat,ale chapu tě

01.04.2009 20:07:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí