Žalozpěv

Žalozpěv

Anotace: Noc je dlouhá, tma je tu, do strachu slova propletu.

Slunce navečer opodál stálo,
Slunci se malé dítko usmívalo.
Odlesa mračna hrála svou baladu,
Hnala domu každého pobudu.

A plakalo dřevo, plakalo potichu,
když do něj dřevorubci tloukli vespěchu.
Potoky černé krve stékaly do řeky,
Člověk, jež to spatřil, zdřevěněl navěky.

Hodně stromů stálo, tam u té vody,
A k mladému stromku kamenné šly schody.
Dvě bosé nohy matčiny na kamení stály,
a po tisíce oči její své dítko oplakaly.
Autor SWEET13, 01.04.2009
Přečteno 216x
Tipy 3
Poslední tipující: Oťas, jedam, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná,povedená,jako od Erbena!

24.12.2009 22:08:00 | Oťas

Dýchlo na mne trošku cosi... z Erbena...

01.04.2009 22:29:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí