"Květy zla"

"Květy zla"

Anotace: ..

Symboly zmatení a nejistot
krouží kolem vzácných květů
jako motýli, kteří oblétají z jara
tu jemnou a něžně pomačkanou krásu.

Za časů rychlých, rozmazaných
se květy s pláčem daly do pohybu
a nářek jejich nese se tou slotou,
že jejich krásu spolykají noční můry.

Že vzácnost jejich byla zneužita,
po kilech jsou trhány a zahozeny
a ten rychlý čas jim jako vichr
neurvale čechrá skrytý půvab.

Tak bláznivý svět zneužívá slova
tak sobecky je trhá z kořenů,
tak nová slova tvoří každé znova
a plýtvá jimi k slávě svého ega.
Autor Badya, 09.04.2009
Přečteno 343x
Tipy 4
Poslední tipující: Holis, Shnecek, Dilla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bádi, máš díla, která tnou a zároveň hladí ta správná místa... obdiv.. :) krásná.

10.04.2009 10:41:00 | Dilla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí