Za staletým stromem

Za staletým stromem

Anotace: :(

Za staletým stromem tyčí se starý hrad
vypadá jako žebrák, co má věčně hlad
otrhaný, špinavý, klesá věží k zemi
stovky let tu tiše stál, nyní je ponížený.

Za staletým stromem děti si v parku hrají
schovávaj se, utíkaj, na podzim i v máji.
Teskno mi je v pomyšlení, že mám mládí dávno pryč
stáří už si připosedá, čím dál blíž a blíž.

Za staletým stromem milenci se objímají
tulí se a ševelí v tichu noci milují.
Teskno je mi za mou láskou, kterou dávno odvál čas
místo pevných paží mám jen rukou třas.

Za staletým stromem náhrobek tiše ční
lehce je už oprýskaný, padá z něho kamení.
Na něm je napsáno, každý to už zná,
že člověk se rodí a pak umírá.
Autor Ďábel sám, 16.04.2009
Přečteno 263x
Tipy 15
Poslední tipující: Tanzania, Holis, BARBYE, kikis, Bíša, hanele m., labuť, Tacca, Indigo, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hloubavá jsou slůvka Tvá..........hm moc pěkné ST

29.04.2009 14:40:00 | Tanzania

Staletý strom už přeci jen něco pamatuje.

17.04.2009 21:58:00 | BARBYE

Duše člověka v rukou času křehká to nádoba!

16.04.2009 18:07:00 | Indigo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí